Carp24

A pontyhorgászat nem csak bojlishorgászat! Sokkal több...

Egy év a tározón – Pontycentrum a Tisza tavon 1. rész

Az idei év elején a Pontycentrum csapatának több tagja is úgy gondolta, hogy horgász túráinak nagy részét a hatalmas kiterjedésű Tisza- tavon fogja eltölteni. Ebben a kétrészes írásban azt szeretnénk megmutatni, hogy is sikerült ez elsőre, illetve az eddigi tapasztalatainkból leszűrve reméljük, hogy némi segítséget is tudunk majd nyújtani az idelátogatóknak.

Bővebben: Egy év a tározón –...

Kaland a határon túl – két éjszaka a tótok földjén

Július közepén hazánk határát átlépve egy 48 órás horgászatra látogattam el a vadregényes, nádassal körülvett szlovákiai vízre. A hely nem volt teljesen ismeretlen számomra, hisz korábban már horgásztam itt, egy igen sikeres túrát zárva. Még akkor megfogadtam, hogy amint lehet, mindenképpen visszatérek…

Bővebben: Kaland a határon túl – két...

Szeszélyes április- az idei első

A hosszú tél után már alig vártam, hogy újra kint lehessek a természetben, és ebben az évben első alkalommal, végre üldözőbe vehessem szeretett víztározóm pontyait. A tervezett túrámra a CC Moore cég új bojli családjával a Pacific Tuna-ával vágtam neki. A korábbi években kiváló eredményekkel használtam itt kora tavasszal a fűszeres-halas jellegű bojlikat, így nagyon bíztam, hogy nem maradok kapás nélkül. Az egy hetes horgászat időpontja április elsejére, a tavasz első felmelegedésére esett.

Bővebben: Szeszélyes április- az idei...

Ölbői pontyok egy gondosan kezelt vízből - 48 óra az Aranyhalon

A tavalyi évben lehetőségem nyílt egy országosan még kevésbé ismert vízterületre ellátogatni, amelyet azonnal a szívembe zártam. Bár időhiányom miatt mindössze csak egy napkeltétől-napnyugtáig tartó horgászatra volt időm, ezért elhatároztam, hogy amint lehet, visszatérek egy hosszabb kalandra.

Bővebben: Ölbői pontyok egy gondosan...

Hejőkeresztúri barangolások

Az idei esztendőben, abban a szerencsés helyzetben volt a Solar Tackle Hungary csapata, hogy horgászaink egy valóban szűznek mondható vízen horgászhattak több alkalommal, ráadásul a tónak több részén is, eltérő időjárási körülmények között.  A Hejőkeresztúti-tavon egyre több pontyhorgász fordul meg, de igazából azon kívül, hogy 2005 óta senki nem horgászhatott a tavon, és hogy a vize kristálytiszta- ez kb. azt jelenti, hogy az átláthatósága 4-5 méter mindenhol- sok információt nem lehetett tudni. Így számunkra is lutri volt, hogy mit találunk ezen a vízen.

Bővebben: Hejőkeresztúri barangolások

Hínárban kutatva

A nyár hiába ért véget a naptárban az igazán meleg napok, hetek júliussal és augusztussal még nem értek véget. A nyílt, tiszta vizű bánya-tavak ilyenkor a nappali órákban szinte kivétel nélkül haltalanok, és csupán az éjszakai órák, illetve a betörő hidegfront az, ami nagy eséllyel jó fogással kecsegtet. Ilyenkor érdemes felkeresni azokat a vízterületeket, amik gazdagon benőttek hínárral, mert a pontyok előszeretettel használják ezeket természetes búvóhelyként, valamint a sűrű hinarasban könnyen megtalálhatjuk azokat a helyeket ahol a pontyok vonulnak, illetve táplálkoznak.

Bővebben: Hínárban kutatva

Trakker pólók